Vegaaninen lakkimme näyttää ja tuntuu yhtä hyvältä kuin perinteinenkin ylioppilaslakkimme! Myös vegaaninen lakki on tehty kotimaisena käsityönä Viitasaarella. Se ero vegaanisen ja perinteisen lakin välillä on, ettei vegaanisessa lakissa ole lainkaan eläinperäisiä tuotteita. 

Vegaaninen lakki

Vegaanista lakkia ei tunnista perinteisestä 

Vegaaninen näyttää ja tuntuu yhtä hyvältä päässä kuin perinteinenkin, eikä maallikko tunnista vegaanilakkia tuosta vain. Tuorein lakkitulokkaamme jatkaakin komeasti ylioppilaslakkiperinnettä! 

Perinteisen lakin valmistuksessa käytetään nahkamassaa, sillä nahka on pitkäikäinen materiaali. Ylioppilaslakin odotetaankin kestävän käytössä yli 30 vuotta, eikä vegaanisilta lakeilta odoteta yhtään vähempää – siksi lakin materiaaleja ei valittu hätiköiden. 

Nahan korvaa PVC-materiaali 

Tuotekehityksessä nahkan korvaajaksi valittiin PVC-materiaali sen hyvän kestävyyden ansiosta. Se ei ime kosteutta ja kestää hyvin UV-säteilyä. Vegaanisen lakin päällinen on tutusti samettia, hikinauha PVC:tä ja lippa PVC-laminoitua selluloosaa. 

Kaikesta hyvästä huolimatta PVC ei maadu, minkä takia ekologisempi vaihtoehto on perinteinen ylioppilaslakki.  
 

Vaikka vegaaninen lakki kestää melko hyvin aurinkoa, kannattaa lakista pitää hyvää huolta myös tulevia juhlia varten. Lue täältä, kuinka säilytät hattua juhlakausien välillä. >> 

 
Löydä oma lakkisi: 

Vegaaninen ylioppilaslakki >>

Ylioppilaslakki (perinteinen tai eri osakuntavuorilla) >>

Muut valmistujaislakit (datanomi-, merkonomi-, lähihoitaja-, ammattikorkeakoulun valmistujais-, kaksoistutkinto- ja ammattilakit) >>